donderdag 11 september 2008

Gara Poetica


    Op Sardinië worden poëtische 'duels' gehouden. Deze foto is van een 'wedstrijd' die een uur en een kwartier duurde over het thema 'Kunst en Natuur'. De 'wedstrijdleiding' kan meerdere thema's voorschrijven, zo kan het duel uren duren. De dichters worden meerstemmig begeleid door de mannen zittend op het podium. Een net pak lijkt een vereiste.
    In Brugherio (It.) wordt alles poëzie. De lezersgroepen “Slingers” en, in het bijzonder de lezersgroep “Poetike” presenteren een nieuwe Poetry Slam, die gewijd is aan de viering van de 150ste verjaardag van de gemeente oprichting. Het thema gekozen voor de poëzie wedstrijd, “Cincinnati”, zijn de woorden van het merk gebruikt voor de festiviteiten, “Cincinnati, onze wortels geplant in de toekomst”. De tijd om hun wortels te planten in de competitie is echter bijna voorbij. De gedichten worden geselecteerd door de groep “Poetike” en zullen worden ingezet voor een wedstrijd van de eerste zes, waarbij voorstellingen zullen worden beoordeeld door een willekeurig panel uit de
toeschouwers die de 14e september aanwezig zullen zijn bij de Poetry Slam, in de binnenplaats van de lezing “Tina Magni” in Via Italia, nr.19.
    De winnaar van de eerste plaats ontvangt een boekenbon cadeau ter waarde van 150 euro en een certificaat van de gemeente Brugherio.

2 opmerkingen:

Hans Mellendijk zei

Tumba schijnt ook nog vrienden mee te nemen. Dat wordt swingen.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.