zaterdag 30 augustus 2008

Watou 2008


De 'bijdrage' van een plaatselijk café aan de beeldende kunst in de Poëziezomer 2008 van Watou (België). Op het dorpsplein klonk de stem van Hugo Claus en stond zijn gestalte in metaal door Roger Raveel. Ook elders was de dichter opvallend aanwezig. Voor mij de meest poëtische kunstwerken: de tocht door Oost-Europa in een 'houten' auto met houtgasgenerator van Joost Conijn en de vliegtuigen die tot leven kwamen in een huis van Hiraki Sawa. Mijn poëtische daad: het oplaten van een witte ballon met naamkaartje bij de Poëziewinkel. Ik keek hem na en 'de verte was nabijer dan ooit' (Gerrit Kouwenaar).
Het café hieronder is vanwege de kunstmanifestatie tijdelijk omgedoopt tot ‘Cafe Musee’, het uithangbord wordt vastgehouden met een touwtje. Daarachter bloeien de geraniums en daar weer achter gaat de schone dame schuil die zich bijna in haar boezem laat kijken. Wanneer je hier binnen zit hoef je niet meer na te denken over de geestverruimende, zinsbegoochelende kunstuitingen en kun je je overgeven aan een glas bier uit Watou van Het Kapittel of St. Bernardus. Licht zwevend in het hoofd kom je het café uit om je dan te vergapen aan de andere museale zaken die het Kunstenfestival Watou voor je neerlegt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Louis, wat een heerlijk cafe! wij kwamen nog terug in Watou en zagen de houtauto film en kochten Homerus Ilias & Odyssee en de ballon vloog heel hoog en ver...
hanneke en willem