zondag 16 juli 2023

Lorem ipsum


Dit was het papier (eigenlijk kunststof), waarin de bitterballen lagen. Het viel mij op dat in de tekst een soort Lorem ipsum gebruikt was, hier cras non ipsum geheten, (nog onzinniger...).

De woorden van het
 Lorem ipsum vinden hun oorsprong in De finibus bonorum et malorum (Over de grenzen van goed en kwaad) van Marcus Tullius Cicero uit 45 voor Christus. In alinea 1.10.32 van dit boek staat de volgende zinsnede:

[32] ..., neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum, quia dolor sit, amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt, ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Lorem ipsum is een deel van dolorem ipsum, wat "pijn zelf" betekent. In de Loeb Classical Library editie van De Finibus uit 1914 eindigt de tekst op pagina 34 met "Neque porro quisquam est qui do-" en start op pagina 36 met "lorem ipsum". Dat suggereert dat de laatste pagina daarvan het begin van de opvultekst is. Richard McClintock, van Hampden-Sydney College, is diegene die de bron achter deze opvultekst ontdekte.


zaterdag 15 juli 2023

Boekenkast


Ter hoogte van Geesteren kwam ik deze boerenkar tegen, die een boekenkast bevatte genaamd Kastje. De inhoud was niet spectaculair, de kar wel: authentiek met houtworm (behandeld...). De kar was vastgezet tegen ontvreemding. Het enige minpunt was het dak van golfplaat, ik meen dat het langzaam verboden is.

 

woensdag 12 juli 2023

Parkeren



Het is niet belangrijk: hoe ik een P+pictogram kocht en op de verpakking deze voorstelling zag. Hoe een klant de P ziet bij een afstand van 8 m. Merk op dat hij een beetje achterover leunt en na 8 m niets meer kan zien van het bord dat 23x33 cm groot is... Of toch wel: bij mij was de afstand vele malen groter! Overigens heb ik de tekst PARKING eraf gezaagd, die leek mij overbodig, omdat er weinig Engelstaligen komen parkeren.

 

maandag 3 juli 2023

Münch in Warnsveld

 

 
 
Een verrassing: Münch by Meesters in Warnsveld, daar kan meer achter zitten. De beroemde Duitse motorfietsenbouwer is ook een fascinatie van Erik Meesters uit die plaats.
Als Erik Meesters op jonge leeftijd een Münch Mammoet ziet, is hij meteen verkocht. De Warnsvelder (55) heeft duizenden uren gestoken in zijn boek Mit Herz und Seele, over de motoren van de Duitse constructeurs Friedel Münch en Helmut Fath. Het boek is onlangs in het Engels verschenen. ,,Je kan wel zeggen dat dit mijn levenswerk is.’’ Meer over zijn werk kunt u hier lezen.

SIGMUND

                                                                                                                                            ...