woensdag 12 oktober 2016

Diskettetafel


    Al lang was de waard toe aan nieuw meubilair. Hij ging er eens op uit om in de IKEA winkel te Hengelo iets te ‘scoren’, zoals dat in modern ‘gebruiks’ Nederlands heet.
    Na lang zoeken vond hij dit tafeltje, genaamd ‘floppy disk’, maar dat was eigenlijk een verkeerde naam, bedoeld voor een nog oudere versie, die je helemaal kon buigen. Hij was er blij mee en propte het nieuwe stuk huisraad voor de ‘vaste jongens’ in zijn aftandse geleende Opel. Onderweg naar zijn café aan het Zwolse kanaal keek hij nog eens liefkozend om naar zijn ‘Diskettetafel’, die hem herinnerde aan alle Apple’s die hij versleten had, zoals een LC II, een 8100, een grijze G3, de blauwe G3, de G4 met Mirrored Drive Doors, de G5 en dan de MiniMac, plus de blauwe iMac.
    Bovendien had hij nog een heel Apple museum, bestaande uit een Quick Take 100, Quick Take 200, Apple IIe met monitor, een Plus, eMate 300, een Powerbook G3, Studio Display, iBook, Airport Base Station, Apple Pro Speakers, AppleDesign powered speakers, Color Onescanner, Laserwriter 8500, Color Stylewriter 2200, Personal Laserwriter 320, Duodock, iPod met scroll wheel, MessagePad 120, in deze willekeurige volgorde. Hij laat het verder over aan de kracht van uw verbeelding, wat hij met deze dingen allemaal had kunnen doen...

Geen opmerkingen: