maandag 27 april 2015

Macpad    In de struwelen van de ‘Beusebergerring’ bij Holten zag de waard van het bouwvallige café in Vroomshoop dit merkwaardige bord. Hij dacht meteen aan zijn eigen Macintosh geschiedenis, sinds 1992. Heel wat machines heb ik zien komen en gaan, zij gingen allen het pad op dat voor de Mac gemaakt lijkt. Maar eigenlijk betekent het gewoon Motor en Auto Club, achter de struiken staan de juwelen van de motortechniek van toen, zoals het leek een Van Veen motorfiets met Wankelmotor.
    Eigenlijk een Moto Guzzi met een draaischijfmotor erin. Het geheel was aandoenlijk en vermoedelijk zou hij ook in werkelijkheid niet draaien, de constructie zag er te roestig uit. Op de tank zat het embleem van de Wankel-motor, drie aaneengesloten pijlen die tegen de klok in draaiden. Het kapotte zadel met rugleuning en een reusachtig stuur maakten het geheel compleet.
    Maar er stond ook een NSU bromfiets, model Quickly met een laag stuur, ingekorte spatborden, met voetsteunen en een keiharde, smalle racebuddy. Benieuwd hoe lang je schone van destijds het uithield achterop met heur haar in de lak en een nonchalant fladderende petticoat...

Geen opmerkingen: