vrijdag 9 december 2016

Lachgas

    De (brom?)fiets van een onbekend merk siert deze pagina, gestuurd door Ab T. Wij weten niet wat het voor blok is, maar de cilinder en de bovenliggende nokkenas zijn van eigen makelij, net als de achtervering. Het balhoofd zit in de benzinetank gelast, ook bijzonder.
    En ziet men daar niet een lachgascylinder onder het zadel? Het zal een asfaltstrepen trekkende motorische ervaring zijn geweest, maar dat is nu voorbij, getuige de platte achterband. Het geheel doet een beetje denken aan de schepping van de jonge waard, die bezig was een ander blok te bouwen in het Batavus frame. Eigenlijk was het al zover, maar de boze Hermandad kreeg er lucht van en hij moest het blok inleveren, ten name van de koningin, die ook daar de boel bestierde.
    Het ontzielde frame sierde nog een tijdlang zijn sleutelplek ‘Het Avondhuisje’ waar ooit de vader van de waard in een welwillende bui een werkbank had getimmerd. Daarna verloor hij zijn object uit het oog om andere interesses te volgen, zoals popmuziek. Een tijdlang bewoog hij zich voort op een Solex, maar daar schaamde hij zich eigenlijk voor. Uiteindelijk verkocht hij de bromfiets aan de jongen met wie hij leuke grappen bedacht op de school waar hij zat, tot ongenoegen van de leraren.1 opmerking:

Anoniem zei

Je kan ook gewoon lachgas bestellen bij de www.nachtbierkoerier.nl