maandag 13 juli 2015

Vogelveer


    Op zijn dwaaltocht door de dreven rond Enschede stopte de oude waard zijn Kreidler Florett bij het Rijksmuseum Twenthe. Binnen bekeek hij de voorstellingen van ‘Metamorphosen, Ovidius en de hedendaagse kunst’. Hij stond een tijdlang stil bij een bewegend object met een grote vogelveer erin. Het maakte ook geluid, hij verstond iets als “when you first meet”
    Eigenlijk vond hij het thuishoren in het kanaal, zo bij de Puntbrug, tegenover voorheen Café Radstaak, met een boodschap uit het verleden: “When you first meet”. Bij de Puntbrug hadden de vogels andere zorgen, zoals hoe kom ik vandaag weer aan mijn eten in deze buurt met weinig bomen.
Ook was er weinig elektrische ondersteuning zoals bij die installatie in het museum. De vogels zouden het zelf op moeten lossen en daar zag het ook wel naar uit, ze gingen gewoon hun gang en aasden op restanten die de waard had weggesmeten: stukjes pannenkoek, ouwe frietjes, sneden oud roggebrood en andere eetbare zaken. Zolang het Café Radstaak nog in bedrijf was, hadden ze niet te klagen.

Geen opmerkingen: